Uutta tietoa teräksen hinnanoususta

28.6.2021 / Jaakko Virtanen

Teräsen hintataso loppuvuodelle 2021 alkaa selkenemään. Julkaisen asiakastiedotteemme myös täällä blogissa.

Virte verkkokaupan pioneerinä

18.6.2021 / Jaakko Virtanen

Kaupan siirtyminen verkkoon ja kivijalkakauppojen kuolema oli kaikkien huulilla reilu kymmenen vuotta sitten. Niinpä myös meillä Virtessä lähdettiin vuonna 2008 selvittämään mahdollisuuksia avata oma verkkokauppa.

Avainsanat: historia verkkokauppa

Pääkaupunkiseudun valloitus ja Pelti-Virten tarina

17.6.2021 / Jaakko Virtanen

Vielä vuonna 2009 Virte-Metalli oy tunnettiin pääkaupunkiseudulla lähinnä isoista syöksytorvistaan, sekä muutamista muista erikoistuotteista. Ajatus omasta toimipisteestä pääkaupunkiseudulla oli kuitenkin kytenyt mielessäni pitkään, ainakin vuodesta 2002, jolloin siirryin täysipäiväisesti Virte-Metalliin töihin ja hautasin lopullisesti haaveet ja pelot akateemisesta urasta.

Pelastiko iso torvikone koko yrityksen 90-luvulla?

7.6.2021 / Jaakko Virtanen

Virte-Metallin kaltaisessa yrityksessä kaikenkarvaiset pellintaivutuskoneet, profilointilinjat, prässit, robottisolut ja mitä eksoottisimman näköiset työkalut ovat monin tavoin “firman sydän”. Koneita on Virten kaltaisissa firmoissa aina paljon, meilläkin useita kymmeniä. Kaikki eivät tokikaan ole käytössä päivittäin, eivät edes joka kuukausi. Monet koneet ovat vanhoja, jopa 50-60 luvulta. Iso osa on itse tehtyjä ja ideoituja.

Avainsanat: historia peltikoneet

Miksi Virten kaltaisia firmoja on yhä olemassa?

4.6.2021 / Jaakko Virtanen

Sarjassamme omituisimpia kysymyksiä, joita minulta on työhaastattelutilanteessa kysytty, on ollut: “Miten on mahdollista, että Ruukki ei ole tappanut teitä jo kauan sitten?” Erittäin hyvä kysymys!

71 vuoden matka torikojusta kattopeltitehtaaksi

3.6.2021 / Jaakko Virtanen

Tammikuun ensimmäisenä päivänä 1950 isoisäni Helge Virtanen aloitti itsenäisenä pärekorikauppiaana Turun Puutorilla.

Avainsanat: historia peltikoneet

Ihana, kamala inflaatio

3.6.2021 / Jaakko Virtanen

Onko inflaatio viimein täällä? Onko se jopa karannut käsistä? Ainakin terästuotteiden hintojen nousua katsellessa vastaus näyttäisi olevan kyllä ja kyllä. Vai onko kyseessä sittenkin vain hetkellinen hintapiikki, jonka aiheuttaa massiivisesti tarjontaa suurempi kysyntä? Kuka tässä touhussa voittaa ja kuka häviää?