Mitä kuuluu, peltimaailma?

21.7.2023 / Ylläpito

Rakennusala ja rakennusteollisuus syöksyvät hyvää vauhtia syvimpään kriisiinsä sitten 90-luvun alun. Erityisessä ahdingossa ovat uudiskohteiden rakentajat, mutta myös saneerauspuolella monet ovat vaikeuksissa. Erityisen ongelmallinen tilanne on yrityksissä, jotka palvelevat kuluttajia, sillä tavallisten suomalaisten ostovoima on romahtanut.

Avainsanat: teräsmarkkinat

Kattoviikot

28.4.2023 / Jaakko Virtanen

Tällä viikolla on pitkän tovin jälkeen vietetty ja juhlittu Virten kattoviikkoa. Melkoiset hulinat ovat olleetkin ja piha on aika ajoin ollut tupaten täynnä "peräkärrykansaa". Koska talvi oli pitkä ja hiljainen, eikä viime vuoden syksykään ollut kovin vilkas, moinen näky on ollut enemmän kuin tervetullut.

Suutarin lapsella ei ole kenkiä, mutta kouruimuri auttaa

18.4.2023 / Jaakko Virtanen

Toimitusjohtajan omalla katolla oli rännien putsaaminen ”vähän jäänyt”, mitä nyt oravat aika ajoin vilistäessään pitkin kouruja olivat mennessään vähän ruopanneet kourun pohjiakin puhtaammaksi.

Joulutunnelmia

20.12.2022 / Jaakko Virtanen

Lumi on peittänyt maan ja pukkikin jo lähtenyt matkaan tuntureiltaan... on aika Peltiä-bloginkin luoda katsaus menneeseen vuoteen.

Avainsanat: joulu

Teräsmarkkinakatsaus – hinnat jatkavat nousuaan

30.3.2022 / Jaakko Virtanen

On taas aika luoda katse tulevaan sesonkiin ja arvioida tulevan vuoden markkinaa. Muistellaan kuitenkin ensin hetki viime vuotta.

Avainsanat: teräsmarkkinat

Katsaus teräsmarkkinaan 2021 ja arvailut 2022

3.12.2021 / Jaakko Virtanen

Keväällä arvuuttelin blogissa, miten kauan teräksen hinnannousu kestää. Kysyin itseltäni, onko kyseessä lyhytaikainen piikki vai pidempi- tai jopa pysyväiskestoinen nousu? Loppukesästä oli jo selvää, että lyhyestä piikistä ei ole kysymys, vaan korkeiden hintojen kanssa tullaan elämään pitkään.

Avainsanat: teräsmarkkinat

Uudempia koneita ja parempia tuotteita

16.7.2021 / Jaakko Virtanen

Työelämässä on juostava pysyäkseen paikallaan. Vanha sanonta, mutta niin totta. Virte-Metallikin käyttää vuosittain yli 150 tuhatta euroa olemassaolevien tuotantolinjojen koneiden ylläpitoon ja huoltoon. Lisäksi investoidaan tietysti uusien tuotteiden vaatimiin koneisiin. Mutta melkoinen määrä rahaa tarvitaan vain siihen, että nykyisin valmistettavia tuotteita pystytään valmistamaan myös ensi vuonna, mieluiten tietysti entistä nopeammin ja laadukkaammin. Palkkojen ja vuokrien jälkeen koneinvestoinnit ovatkin yrityksen selvästi suurin menoerä.

Virten energiatalkoot

16.7.2021 / Jaakko Virtanen

Virte-Metalli oy on jo usean vuoden ajan määrätietoisesti tavoitellut säästöjä energiankulutuksessaan ja pyrkinyt aktiivisesti pääsemään irti fossiilisten energialähteiden käytöstä. Fossiilisten suhteen alamme pikku hiljaa olla maalissa, vain kuljetuskalusto ja trukit pyörivät enää osittain fossiilisten polttoaineiden voimalla, mutta niin sähkö kuin kaukolämpökin ovat jo siirtyneet kokonaan vihreään aikaan. Tässä vähän tarinaa siitä, mitä kaikkea on tähän asti tehty.

Uutta tietoa teräksen hinnanoususta

28.6.2021 / Jaakko Virtanen

Teräsen hintataso loppuvuodelle 2021 alkaa selkenemään. Julkaisen asiakastiedotteemme myös täällä blogissa.

Virte verkkokaupan pioneerinä

18.6.2021 / Jaakko Virtanen

Avainsanat: verkkokauppa