Tuoteryhmät

PERINNEKOURU P130/100

Sinkitty perinnekouru jäljittelee malliltaan sitä viiden tuuman sinkittyä kourua, jonka valmistamisesta Virten tie teollisuusyrityksenä alkoi vuonna 1964. Samaa kourumallia olivat peltisepät toki valmistaneet jo vuosisatoja aiemmin ”käsin veivaamalla”.

Vuonna 1964 hankittu Rima-kone palveli pitkään ja jossain määrin uskollisestikin aina vuoteen 2019, jolloin se viimein, pitkän harkinnan jälkeen, päästettiin eläkkeelle. Nykyään kourut tähän perinnemalliin toimittaa Lindab, mutta ulkonäkö on yhä sama kuin 1964. Perinnekourun sinkityt O100-syöksyt ja syöksyjen osat valmistetaan yhä Turussa Kuormakadulla.

Perinnekouruun liitetään syöksyksi O100 sinkitty syöksytorvi joko rypytetyllä mutkalla, joita on valmistettu 60-luvulta asti, tai aidolla käsin saumatulla mutkalla, jonka malli ja ulkonäkö ovat säilyneet samoina satojen vuosien ajan.

Virte ”perinnekouru” on kattava systeemi, johon käsin saumattujen mutkien lisäksi on saatavana kaikki perinteiset käsin tehdyt osat, kuten keräilykartiot syöksyn lähtöön ja printtikiinnikkeet. Valmistavat koneet ovat moderneja, mutta ulkonäkö on ajaton ja moneen museokohteeseen ainoa hyväksyttävä malli.

PERINNEKOURU P130

PERINNESYÖKSY O100