Verkkokaupan uusi aika

12.1.2024 / Jaakko Virtanen

Kirjoittelin aikanaan Virten historiasta verkkokaupan pioneerina. Jutun voit lukea tästä https://virte.fi/blog/virte-verkkokaupan-pioneerina. Jutussa lupailin Virtelle uutta starttia verkkokaupan ihmeellisessä maailmassa. Tavallaan sellainen on nyt saatukin.

Virte-metallin tuotteet on nyt ryhmitelty ja integroitu osaksi www-sivustoamme. Tuotteet voi poimia ”tarjouspyyntökoriin” ja lähettää ne meille, minkä jälkeen palaamme tarjouksen kanssa asiakkaalle. Integraatio-ongelmista johtuen järjestelmä ei ole aivan sitä, mitä aluksi halusimme, mutta aika lähellä kuitenkin. Asiakkaan suuntaan nämä ongelmat eivät näy, kyse on vain siitä, miten me näitä tarjouksia omassa ympäristössämme käsittelemme.

Tuotteiden hinnat jätimme tässä vaiheessa pois kahdesta syystä. Ensinnäkin halusimme, että myyjämme tarkistavat valitut tuotteet ja niiden yhteensopivuuden, eli varmistavat että kaikki tarvittava on mukana ja riittävässä määrin tavaraa on mukana, ennen kuin asiakas suorittaa maksun ja tekee varsinaisen tilauksen. Näin vältytään monelta sähläykseltä ja rahan siirtelyltä edestakaisin. Näiden ongelmien kanssa painimme aivan riittävästi jo ensimmäisen verkkokauppamme kanssa. Toiseksi, tällainen rautatarvikekauppa on vielä pitkälti tarjouskauppaa. Koska olemme sekä vähittäis- että tukkukauppa, emme voi tarjota tukkueriä samalla hinnalla kuin vähittäiseriä. Toisin sanoen haluamme myydä tukkuerät vieläkin halvemmalla kuin vähittäiserät ja tällaiseen eivät vielä verkkokauppaintegraatiot taivu, eikä siihen oikeastaan ole tarvettakaan, että taipuisivat. Toistaiseksi www-tuotekatalogistamme siis puuttuvat hinnat. Ymmärrämme, että se on joillekin asiakkaille ongelma, mutta rohkaisemme silti laittamaan tarjouspyyntöjä sisään, lupaamme käsitellä ne nopeasti ja olla hintojen suhteen kilpailukykyisiä.

Eli eipä muuta kuin tutkimaan tuotevalikoimaamme sivustomme virte.fi. Tuotteet löytyvät osioissa Vähittäismyynti ja Peltisepät.