Suutarin lapsella ei ole kenkiä, mutta kouruimuri auttaa

18.4.2023 / Jaakko Virtanen

Toimitusjohtajan omalla katolla oli rännien putsaaminen ”vähän jäänyt”, mitä nyt oravat aika ajoin vilistäessään pitkin kouruja olivat mennessään vähän ruopanneet kourun pohjiakin puhtaammaksi. Mutta sen jälkeen kun uudet Virten kourut 10 vuotta sitten kotiini asennettiin, ne olivat saaneet ns olla rauhassa.

Kourujen putsaaminenhan tunnetusti on näitä hommia, jotka ”hoidetaan kyllä, mutta tarviiko niistä vaimon nyt joka vuosi muistuttaa?”. Katoilla kiipeily on tottumattomalle raskasta ja vaarallistakin. Erilaisia työvälineitä kourun putsaamiseen löytyy painepesurista erilaisiin kaapimiin, mutta sotkuista hommaa se on silti, painepesurilla erityisesti, kun mutainen, maatunut velli lentää niskaan, seinille ja ympäri pihaa.

Osuipa sitten sosiaalisessa mediassa silmiin tuollainen kouruimuri ja päätin tilata sellaisen pihaan. Erinomaiset kokemukset, parissa tunnissa tuli valmista eikä tarvinnut putsaamisen jälkeen lapioida maatuneita lehtiä ympäri tonttia. Tämän erinomaisen kokemuksen rohkaisemana päätinkin, että jatkossa huolehdin kourujen putsaamisesta hieman useammin kuin 10 vuoden välein.

Turun alueella tuollaisen kouruimurin saa pihaansa ainakin Pesuripalvelu Talvelta, jonka palveluita siis itse käytin ja uskallan sen perusteella suositella muillekin. Rännien säännöllinen puhdistaminen on suositeltavaa siksikin, että kourujen takuut pysyisivät voimassa. Tärkeintä on tietysti se, että vesi virtaa kouruissa kunnolla, eikä vesi rapsakallakaan sateella virtaa vain rännien yli seinille ja pihan kukkaistutuksiin.

Tässä vielä tilanne ennen ja jälkeen: