Peltisepän komeat kalut

2.5.2024 / Jaakko Virtanen

Tiedätkö, mitä ovat kosakka, kurikka ja litka? Tietysti ikiaikaisia peltisepän työkaluja. Esimerkiksi kurikka on vasara, joka on saanut nimensä muinaisen Ukko-jumalan aseesta, vaikka sillä on ollut kansanrunoudessa myös rivompi kaksoismerkitys. Peltisepän työkalupakista löytyvät myös pelikaanit, ryppyraudat, pihdit, hohtimet ja veivit sekä paljon muuta. Laaja ammattisanasto kertoo käsityöammatin vaativuudesta ja rikkaasta historiasta.

Rakentamisen muuttuessa työkalujen merkitys korostuu ja hyvät työkalut ovat nykyään välttämätön osa onnistunutta rakennusprojektia. Peltitöissä tärkeimpiä työkaluja ovat erilaiset pihdit, sakset ja vasarat. Myös monia muita työkaluja tarvitaan tai niistä voi olla suuresti apua. Peltiseppä voi yhdellä työmaalla tienata moninkertaisesti takaisin työtä helpottavan, laadukkaan työkalun hinnan.

Virte-Metalli on Suomen johtavia peltityökalujen myyjiä erittäin laajalla ja laadukkaalla valikoimalla alan parhaita tuotteita. Erilaisia pihtejä löytyy hyllystä yli 30 ja saksia ja vasaroitakin molempia pitkälle toistakymmentä. Viime vuosina suuren suosion saaneet akkukäyttöiset saumansulkijat ja purkutyökalut ovat niin ikään hyvin edustettuna samoin kuin monet muut peltisepän erikoistyökalut. Tuotteita on saatavana Turun ja Vantaan varastomyymälöistä tai niitä voi tilata Virten verkkosivujen kautta, missä työkalut ovat helposti nähtävillä.

Työkalujen lisäksi Virten myymälöissä ovat hyvin saatavana myös muut rakennustarvikkeet, kuten maalit, saumamassat, asennus- ja peltiruuvit, katonpaikkausaineet ja niin edelleen.