Joulutunnelmia

20.12.2022 / Jaakko Virtanen

Lumi on peittänyt maan ja pukkikin jo lähtenyt matkaan tuntureiltaan… on aika Peltiä-bloginkin luoda katsaus menneeseen vuoteen.

Maailman tilanne on tietysti monin tavoin heijastunut taas kotoiseen peltimarkkinaan. Alkuvuotta tahditti Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja teräksen hinta jatkoi vuonna 2021 alkanutta nousuaan. Loppuvuonna taas energiakriisi löi kunnolla näpeille. Sähkölaskujensa kanssa kanssa kanssa kamppailevat kuluttajat siirsivät kaikkia investointejaan, minkä vain voivat. Myös monien kattoremonttien toteutusta siirrettiin hamaan tulevaan. Monille asiakkaillemme vuosi oli vaikea.

Vuosi oli siis monin tavoin haastava ja tulevaisuuskin on pitkälti hämärän peitossa. Hellittääkö energiakriisi? Loppuuko sota? Miten käy korkojen ja inflaation? Sen jo tiedämme jo, että alkuvuodesta tullaan näkemään selvää hintojen laskua myös kattoalan tuotteissa. Vaikuttaako se positiivisesti kysyntään, jää nähtäväksi.

Vuonna 2022 Virte sai valmiiksi Turun tehtaan piha-alueen laajennuksen ja otti käyttöön uuden lukkosaumakoneen. Molemmat erinomaisia askelia kohti yhä parempaa palvelukokonaisuutta. Pihalla on entistä parempi touhuta, mikä nopeuttaa tavaroiden kyytiin nostamista ja järjestyksessä pysymistä. Uuden lukkosaumakoneen ”tuunattu” profiili on myös saanut mahtavan vastaanoton. Vuoden 2023 projektit ovat tulilla, muun muassa kotisivut laitetaan uuteen uskoon, verkkokauppakin saadaan viimein julkaisukuntoon ja monta muutakin uudistusta on luvassa.

Joululahjoissa olemme tänä vuonna muistaneet Ukrainan hädänalaisia perheitä, lahjoitimme mm uuden aggregaatin Turun ystävyyskaupunki Harkovan hädänalaisille ja monta muutakin lahjoitusta on vuoden aikana tehty. Myös Mieli ry:n nuorten mielenterveystyöhön suunnattuun keräykseen lahjoitettiin 1000 euroa. Maailma on kaaoksessa ja nuorten hätä on suuri.

Koko Virte-Metallin henkilökunnan puolesta haluan toivottaa kaikille mahdollisimman hyvää loppuvuotta ja toivoa kaikkien puolesta jotain hyviä uutisia myös vuodelle 2023!

Kuvituskuva on tekoälyohjelma Midjoyrneyn näkemys pukista lumisella katolla. Toimitusjohtajakin on muiden kiireiden keskellä ehtinyt leikkiä näillä uusilla leluilla ja hämmästellä, miten nopeasti tekoäly muuttaa monia toimialoja. Peltikattoja asentavia robotteja saadaan varmasti silti odottaa vielä tovi.