Tikkaat

Seinätikaspakettimme alkavat 1,5 metristä ja yhdistelemällä erilaisia moduuleja pystymme toimittamaan seinätikkaat omakotitalojen lisäksi myös kerrostaloihin. Kaikki seinätikkaat on viimeistelty korroosionkestävällä pulveripolttomaalauksella. Varastovärejämme ovat valkoinen, vaaleanharmaa, tummanharmaa, punainen, ruskea, musta ja tiilenpunainen. Toimitamme tarvittaessa myös muita värivaihtoehtoja.

Seinätikkaiden asentamisessa tulee ottaa huomioon, että alimman askelman on oltava noin 1000-1200 mm:n korkeudella maasta ja ylin askelma 100 mm:n tarkkuudella räystään reunan kanssa samassa linjassa. Seinätikkaiden ylimmät jalat kiinnitetään mahdollisimman lähelle räystästä tikkaiden ensimmäiseen askelväliin. Myymissämme seinätikaspaketeissa tikkaiden etäisyys seinästä vaihtelee 200-1300 mm välillä. Yli 600 mm jalkoja käyttäessä tulee huomioida, että seinätikkaat tulee kiinnittää räystästuella räystäsrakenteisiin.

Kattotikkaita pitkin savupiipulle ja muille katollasi oleville huoltokohteille päästään siirtymään turvallisesti. Yhdessä seinätikkaiden ja erilaisten hoitosiltojen kanssa kattotikkaat mahdollistavat työturvallisuusvaatimukset täyttävät työolosuhteet katollasi työskenteleville henkilöille. Varastostamme löytyvien kattotikkaiden runkopituus alkaa 1,5 metristä jatkuen aina 4,2 metriin ja eri moduuleja yhdistelmällä voidaan rakentaa aina tarpeeseesi sopiva kokonaisuus. Kaikissa myymissämme kattotikkaissa noudatetaan Rakennustuoteasetuksen CE-luokka 2 mukaisia vaatimuksia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että CE-luokan 2 mukaisesti asennettuna mitä tahansa kohtaa myymistämme kattotikkaista voidaan käyttää ankkurointipisteenä turvaköydelle. Huomaathan, että CE-luokka 2 mukaan tehdyistä asennuksista on täytettävä asennuksen yhteydessä asennuspöytäkirja ja kattotikkaille on tehtävä vuositarkastus.

Löydät meiltä kattotikkaat kaikille katoille. Eri kiinnikkeillä varustettuna samat kattotikkaat saadaan asennettua katolle kuin katolle - olipa kyseessä sitten esimerkiksi peltikatto, huopakatto, rivikatto tai tiilikatto.

Rakennusmääräysten mukaan taloissa on oltava palotikkaat, jos asutun huoneen ikkuna on yli 3500 mm:n korkeudella maan pinnasta. Erilaisten sivusiirtymäputkien avulla siirtyminen ikkunalta palotikkaille onnistuu turvallisesti.

Avattavat tikkaat sopivat erityisesti sellaisiin kohteisiin, joissa haetaan mahdollisimman huomaamatonta vaihtoehtoa, tai riskinä on, että tavallisia tikkaita käytettäisiin asiattomaan kiipeämiseen. Avattavat tikkaat laukaistaan tikkaan yläpäässä oleva sokka poistamalla. Tikkaat voidaan käytön jälkeen kiinnittää uudestaan sokkaa käyttämällä. Avattavat tikkaat ovat esteettinen, lähes huomaamaton vaihtoehto ja siten erinomainen valinta julkisivuun. PP-Tuotteen valmistamat avattavat tikkaat muodostuvat 3 m perusosasta sekä 0,9 m ja 3 m jatko-osista. Varastoväri on valkoinen ja toimitetaan tilattaessa kaikissa väreissä.

Kiinteitä palotikkaita on saatavissa useissa eri väreissä. Varastovärimme ovat valkoinen, vaaleanharmaa, tummanharmaa, ruskea, musta, punainen ja tiilenpunainen. Myymämme kiinteät palotikkaat valmistaa Orima-Tuote Oy.