Lumiesteet ja hoitosillat

Katolle asennettavat lumiesteet suojaavat jalankulkijoita vahingoilta, joita voi aiheutua lumimassojen pudotessa hallitsemattomasti maahan. Katon pinnoite ja läpiviennit pysyvät paremmassa kunnossa lumiesteiden ansiosta eikä sadevesijärjestelmä altistu vahingolliselle lumikuormalle. Rakentamismääräyskokoelmassa todetaan, että sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdat sekä talvella käytettävät leikki- ja oleskelualueet tulee suojata rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Määräys koskee myös rakennusta ympäröivää katualuetta ja muuta yleistä aluetta. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että runsaslumisina talvina epätasaisesti liikkeelle pääsevän lumimassan voima riittää repimään kattorakenteen pilalle. Lumiesteet suositellaankin nykyään asennettavaksi koko lappeen mitalle, jotta katto ei vahingoittuisi ja jotta pihalla voidaan liikkua talvella turvallisin mielin.

Varastostamme löydät lumiesteitä jokaiselle katolle. Olipa talossasi peltikatto, huopakatto tai tiilikatto, löydät sopivan lumiestepaketin meiltä. Lumiestepaketti pitää sisällään kaksi putkea ja neljä kiinnikettä. Myymämme lumiesteet valmistaa Orima-Tuote Oy.

Kattosilta on pakollinen huoltotöitä vaativilla, yli kaksikerroksisten rakennusten katoilla, joiden kaltevuus on enemmän kuin 1:8. Turvallisten työskentelyolosuhteiden takaaminen katolla työskenteleville on kiinteistön omistajan vastuulla. Kattosillan ja erilaisten kattosiltaelementtien avulla voidaan järjestään turvallinen kulku savupiipulle, ilmastointiputkille ja antenneille. Kuumasinkitystä teräslevystä valmistettu kattosilta on karhennettu liukastumista vastaan. Kattosillan lumenläpäisevyys on peräti 60 %, joten kulku sillalla on turvallista talven ääriolosuhteissakin.