Sadevesijärjestelmät

Sadevesijärjestelmän tarkoitus on ohjata sadevesi pois katolta sille kuuluvaan paikkaan. Oikein asennetuilla ränneillä suojaat julkisivut ja seinät likaantumiselta, pihasi eroosiolta sekä sokkelin vesivahingoilta. Hallittu sadevedenpoisto pidentää talosi elinkaarta ja lisää sen arvoa.

Sadevesijärjestelmä viimeistelee talosi ulkonäön. Valikoimistamme löydät pyöreät (100 mm, 130 mm ja 150 mm) ja kantikkaat (125 mm) rännit vakiomittaisina ja määrämittaisina. Yleisimmin käytetyn pyöreän kourun ja kantikkaan jenkkikourun rinnalla valikoimistamme löytyy myös historiallisiin arvokohteiisin soveltuvaa perinnekourua erikoisosineen (mm. jalkarännit, käsinsaumattu keräilykartio, käsisaumamutka). Perinnekouru on valmistettu magnesiumsinkitystä teräspellistä. Torvet ja niiden osat on valmistettu 350 g sinkitystä teräspellistä. Lisäksi valmistamme rännejä erilaisiin halli- ja kerrostalokohteisiin.

Virten sadevesijärjestelmien valmistusmateriaalina käytetään molemmin puolin pinnoitettua terästä sekä Nova- että Puralpintaisena. Sen erinomainen korroosionkestävyys takaa pitkän käyttöiän.

Rännien tilaaminen ja asentaminen on helppoa. Mittaa vain räystään leveys, harjamitta sekä korkeus otsalaudasta maahan ja ota meihin yhteyttä. Suoraan varastostamme löydät 4 m ja 6 m vesikourut ja niihin tarvittavat osat. Määrämittaiset vesikourut valmistamme nopealla toimitusajalla.

VIRTE SADEVESIJÄRJESTELMÄN - HUOLTO-OHJE:

Puhdista rännit kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Poista ränneistä lehdet ja oksat. Älä käytä puhdistamiseen teräviä välineitä, jottei ränneissä käytettävä pinnoite vaurioidu. Käy puhdistuksen yhteydessä koko sadevesijärjestelmä läpi, tarkista liitokset ja saumat. Tarkista myös syöksytorvi tukosten varalta valuttamalla sen läpi reilusti vettä.

 

Vaakakourut ja osat tulevat nykyään Lindabilta ja ovat materiaaliltaan Magnesiumsinkkiä.

Torvet ja niiden osat jatkossakin 350g sinkkiä.